CURLING: VABILO NA SPOZNAVANJE Z NOVIM ŠPORTOM V LEDENI DVORANI BLED

Z novim letom obratovanja Ledene dvorane smo pripravili novost in sicer igrišče za Curling. Dokaj »eksotičen« šport v Sloveniji, pa vendar priljubljen v drugih zahodnih državah, predvsem v Kanadi, z letom 2017 prihaja tudi na Bled. Sam šport izvira iz Škotske. Njegove prve omembe zasledimo v 16. stoletju, pri nas pa je na organizirani ravni prisoten od leta 2010.

 

Igro igrata po dve moštvi s po štirimi predstavniki. Igralci so določeni po vrstnem redu izvajanja metov. Prvi ali lead, drugi ali second, tretji ali third ter skip, ki je kapetan moštva. Medtem, ko so prvi trije igralci zadolženi za metanje in pometanje, kapetan nadzoruje.....

Skratka, curling dan bo potekal 28.10. od 16:00 do 20:00 v Ledeni dvorani Bled, kjer se boste do potankosti seznanili s športom, pridobili tako teoretične kot praktične osnove ter s prijatelji odigrali tudi kakšno partijo. Udeležba na delavnicah je brezplačna, učili pa nas bodo mojstri omenjenega športa v Sloveniji.

 

Za lažjo organizacijo pobiramo prijave vnaprej na elektronsko pošto jaka.bassanese@ibled.si, ni pa to pogoj za udeležbo.

 

Se vidimo, 28.10. ob 16.00 v Ledeni dvorani Bled, garderoba 8.

Udeležba je brezplačna!


Arhiv »